Samsung introduceert zijn eerste plooibare smartphone!


Naar jaarlijkse traditie presenteerde Samsung afgelopen week de nieuwste snufjes op het "Samsung Unpacked" event in San Francisco. Ze lanceerden maar liefst 5 nieuwe Galaxy's, waaronder de S10, een nieuwe tablet en de Galaxy Fold, Samsung's antwoord op plooibare smartphones. Daarnaast presenteerde ze ook enkele nieuwe accessoires zoals de Galaxy Buds en twee nieuwe smartwatches.

Niet 1, maar 3 

Dit jaar komen er maar liefst 3 verschillende S10's op de markt: 
Met de nieuwe S10e wil Samsung de nieuwste features van de top of the line S10 en S10+ naar het grote publiek brengen. Met een prijskaartje van ongeveer 750 euro is dit het meest toegankelijke model uit het Galaxy S gamma, een directe concurrent van de iPhone Xr. Voor de andere Samsung Galaxy's betaal je al snel meer dan 1000 euro

The future unfolds 

Naast de nieuwe Galaxy's kondigde Samsung ook hun eerste plooibare smartphone aan. Enkele maanden geleden, tijdens CES 2019introduceerde Royole Flexpai; de eerste plooibare smartphone ter wereld. Samsung verbeterde het design, de gebruiksvriendelijkheid en de software. 

Dankzij deze nieuwe software kan je tot 3 apps tegelijk gebruiken op één scherm. Dit zorgt ervoor dat je nog productiever kan zijn een meer kan multitasken. We gaan steeds meer naar een toekomst waar we slechts één apparaat nodig hebben. Met de Samsung Dex software kan je je smartphone direct aansluiten op een beeldscherm. Zo krijg je een soort mobiele desktop die je kan bedienen met het touchscreen of een muis en toetsenbord. Dat kan je dan weer gebruiken tijdens een meeting of presentatie. 

Samenwerken

Samsung werkt vanaf 2019 samen met enkele grote spelers zoals Adobe en Instagram. Deze samenwerking zorgt voor exclusieve integraties van hun apps voor de Galaxy S10. Zo kan je dankzij Instagram je foto's direct uploaden vanuit de camera van de smartphone. Adobe voorziet dan weer een (gratis!) light versie van Premiere, exclusief voor Galaxy gebruikers. Met Premiere Rush kan je video's rechtstreeks op je smartphone monteren. Dit biedt veel mogelijkheden, zo kan je bijvoorbeeld een video opnemen, die even bewerken en op je website of sociale media plaatsen. Waar je vroeger verschillende apps nodig had om een video snel en professioneel via je smartphone te bewerken, zit de app nu dus in je smartphone. Snel, gemakkelijk en professioneel. 

Samsung is er klaar voor

Op het einde van de presentatie vertelde DJ Koh, CEO van Samsung Electronics, dat zijn bedrijf helemaal klaar is voor 5G. In het komende jaar zal Samsung een 5G versie van de S10 op de markt brengen. Helaas gaan we hier in België nog niet veel van merken, we zullen nog een jaartje langer moeten wachten op ons super snelle netwerk. 

Hoe kunnen wij u helpen?