Hoe gebruik je Bing's gratis Image Creator om AI-afbeeldingen te genereren

Eerder deze week introduceerde Microsoft Bing Image Creator - een AI-afbeeldingengenerator aangedreven door OpenAI's DALL-E diep-lerend model. Zoals Microsoft's Yusuf Mehdi uitlegde in een blogpost, stelt Bing Image Creator iedereen in staat "om een afbeelding te creëren door simpelweg je eigen woorden te gebruiken om de afbeelding te beschrijven die je wilt zien." Het is gratis te gebruiken. 

Hoe gebruik je Bing Image Creator in Microsoft Edge

Je kan deelnemen aan de Bing-preview (waarvoor je je kunt aanmelden op Bing.com/new).

Hoewel je deelneemt aan de preview, zegt Microsoft dat het "Bing Image Creator gefaseerd uitrolt door te beginnen met een groep preview-gebruikers voordat het breder wordt uitgebreid." Met andere woorden, het werkt nog niet altijd.

Hoe gebruik je Bing Image Creator in elke browser

Als je niet deelneemt aan de Bing-preview (of als je gewoon de Edge-browser niet wilt gebruiken), is dit wat je moet doen om toegang te krijgen tot Bing Afbeeldingmaker vanuit elke browser en de eenvoudigste stappen die we hebben geprobeerd:

  1. Ga naar Bing.com/create in je browser.
  2. Meld je aan bij je Microsoft-account.
  3. Voer een beschrijving van een afbeelding in die je wilt zien en klik op de knop 'Maken'.

Wacht terwijl de AI je afbeelding maakt. Iedereen heeft per dag toegang tot een beperkt aantal boosts om het proces te versnellen. Als je boosts op zijn, kan het genereren van afbeeldingen langer duren, maar je kunt Microsoft Rewards inwisselen voor extra boosts.

Zodra het proces is voltooid, zie je vier afbeeldingen die overeenkomen met je prompt. Als je op één ervan klikt, krijg je de optie om de afbeelding te delen, op te slaan, te downloaden of feedback te geven. Bing Afbeeldingmaker bewaart al je recente creaties in de zijbalk aan de rechterkant.

Als je niet tevreden bent met je afbeeldingen, zegt Microsoft dat de tool het beste werkt als de prompts "zeer beschrijvend" zijn. Probeer bijvoorbeeld in plaats van Bing te vragen om een "wezen" te maken, een prompt in te dienen voor een "pluizig wezen met zonnebril, digitale kunst."

Als je Bing Image Creator eenmaal onder de knie hebt, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Je kunt het gebruiken om unieke en opvallende afbeeldingen te maken voor je blog, website of sociale media. Of je kunt het gebruiken om inspiratie op te doen voor creatieve projecten, zoals het ontwerpen van een personage of het visualiseren van een nieuw concept.Enkele tips voor het beste resultaat met Bing Image Creator

Experimenteer met verschillende beschrijvingen

Probeer verschillende woorden en combinaties om te zien welke resultaten het beste aansluiten bij wat je in gedachten had.

Wees geduldig

Het kan enige tijd duren voordat de AI een afbeelding genereert, vooral als je geen boosts meer hebt. Geef het proces de tijd en probeer het later opnieuw als het niet meteen lukt.

Leer van feedback 

Als je merkt dat bepaalde beschrijvingen betere resultaten opleveren, pas dan je aanpak aan en gebruik die kennis om toekomstige afbeeldingen te verbeteren.

Het begin van automatische display ads

Bing Image Creator is slechts één voorbeeld van hoe AI-technologie het creatieve landschap verandert. Terwijl het nog in de beginfase is, zal deze tool ongetwijfeld blijven evolueren en verbeteren, waardoor gebruikers nog meer unieke en gepersonaliseerde afbeeldingen kunnen maken. Houd de ontwikkelingen op dit gebied in de gaten en blijf experimenteren om het meeste uit deze opwindende nieuwe technologie te halen.

Hoe kunnen wij u helpen?