Google waarschuwt voor securitybug in Chrome, dit is wat jij kan doen.

Better safe than sorry 

Door een beveiligingsfoutje in de internetbrowser van Google is het momenteel gemakkelijker voor hackers om een cyberaanval uit te voeren. Daarom raadt Google aan om Chrome zo snel mogelijk te updaten naar de nieuwste versie. Deze update werd vorige week al gelanceerd, maar nu laat de internetgigant weten dat deze een bug moet oplossen. 

Het gaat om een softwarefout in de browser waardoor cybercriminelen op afstand schadelijke software en virussen op je persoonlijke computer kunnen installeren. Google wil nog niet veel kwijt over het probleem, totdat de meeste Chrome gebruikers de laatste update installeren. Na de installatie ben je dus niet meer kwetsbaar voor dit soort hackers.

Vorige maand, op Safer Internet Day, lanceerde Google ook een Chrome extensie die je kan downloaden in de Chrome Webstore. Met Password Checkup kan je controleren of je gegevens ooit gelekt zijn.

Hoe update ik mijn browser? 

In principe wordt een dringende update automatisch geïnstalleerd zodra je je browser afsluit. Maar je kan ook zelf controleren welke versie van Chrome geïnstalleerd is. De gemakkelijkste manier om dit te doen is door naar de instellingen van je browser te gaan. Deze vind je terug onder de drie puntjes in de hoek van de internetbrowser. Surf naar de "help" pagina en vervolgens naar "over Google". 

In dit scherm kan je zien welke versie van Chrome je hebt. Als er een update beschikbaar is, zal de browser deze automatisch installeren. Daarna sluit je best alle vensters om de update te finaliseren. Heb je de recentste versie al? Dan staat er een blauw vinkje naast "Google Chrome is up-to-date". 

Een update op je smartphone uitvoeren is heel simpel. Je gaat gewoon naar de Play Store/App Store - mijn apps, hier kan je de nieuwste versie installeren. Op deze manier ben je op alle toestellen beschermd tegen mogelijke cyberaanvallen. Up-To-Date blijven is de boodschap! 

Lees hier ons artikel over hoe jij je gegevens kan beschermen dankzij Google Chrome.

Hoe kunnen wij u helpen?