Microsoft introduceert nieuwe AI-gestuurde functies voor zoekmachine Bing

Microsoft begint aan de volgende fase van de uitbreiding van Bing en draait - geen verrassing - zwaar om AI. De nieuwe functies bouwen voort op wat Microsoft de afgelopen drie maanden in Bing heeft geïntroduceerd. Sinds de lancering van Bing Chat, de op AI gebaseerde chatbot van Bing aangedreven door OpenAI's GPT-4 en DALL-E 2-modellen, zegt Microsoft dat bezoekers van Bing, die inmiddels zijn gegroeid tot meer dan 100 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, zich hebben beziggehouden met meer dan een half miljard chats en meer dan 200 miljoen afbeeldingen hebben gecreëerd.

Bing wordt visueler en gepersonaliseerder, met mogelijkheden om chatgeschiedenis te exporteren en inhoud van externe plug-ins te integreren. Ook zal Bing Chat vragen kunnen beantwoorden in de context van afbeeldingen. Daarnaast zal Bing Chat meer beeld- en grafiekgerichte antwoorden geven. 

Het vernieuwde Bing is vanaf vandaag beschikbaar voor iedereen die zich aanmeldt met een Microsoft-account. Nieuw is dat Bing Chat binnenkort antwoord zal geven met afbeeldingen. 


Bing Chat zal binnenkort in staat zijn om grafieken en diagrammen te maken wanneer de juiste prompt en data worden gegeven. Bovendien wordt de Bing Image Creator, Microsofts tool die afbeeldingen kan genereren op basis van tekst, binnenkort uitgebreid met meer dan 100 talen.

De vernieuwingen zijn een stap voor Bing naar een volledig productiviteitsplatform, vooral in combinatie met de verbeterde tekst-naar-beeld-generatie die nog in de pijplijn zit. Bing Chat krijgt ook chatgeschiedenis, export- en deelfunctionaliteiten en integratie met externe plug-ins.

Het is nog onduidelijk of deze nieuwe multimodale mogelijkheden voortkomen uit GPT-4, dat afbeeldingen kan begrijpen naast tekst. Toen OpenAI GPT-4 aankondigde, waren de mogelijkheden voor het begrijpen van afbeeldingen nog niet beschikbaar voor alle klanten. Microsoft, als belangrijke investeerder in en nauwe samenwerkingspartner van OpenAI, heeft waarschijnlijk speciale toegang.

Al met al laat de toekomst van Bing zich vooral kenmerken door meer visuele antwoorden en personalisatie, dankzij de toevoeging van AI-gestuurde functies en plug-ins van derden. Het is nu afwachten hoe de gebruikers deze nieuwe functies zullen ontvangen en hoe Bing zich zal blijven ontwikkelen als zoekmachine in de toekomst.

Hoe kunnen wij u helpen?