AI in Gmail gaat voor je schrijven en antwoorden

Google heeft aangekondigd dat het binnenkort een baanbrekende AI-gestuurde functie zal introduceren in Gmail, die volledige e-mails voor gebruikers zal opstellen. De onthulling vond plaats tijdens het Google I/O-evenement dat afgelopen woensdag werd gehouden.

De nieuwe functie, genaamd "help me schrijven", is een verrijking van de bestaande automatische antwoorden en generatieve tekst die momenteel al in Gmail wordt gebruikt. Sundar Pichai, CEO van Google, illustreerde de werking van de functie aan de hand van een voorbeeld, waarbij men een luchtvaartmaatschappij vraagt om een terugbetaling voor een vlucht. De AI-technologie verzamelt informatie uit eerdere interacties met de luchtvaartmaatschappij en stelt vervolgens een volledig bericht op dat een terugbetaling verzoekt. Dit voorgestelde bericht kan door de gebruiker naar eigen wens worden aangepast en verzonden.

Het primaire doel van deze innovatie is om gebruikers tijd te besparen bij het opstellen van routineuze e-mails. Elke tool die bijdraagt aan het efficiënter beheren van inboxen zal naar verwachting met open armen ontvangen worden door mensen wereldwijd.Deze nieuwste ontwikkeling benadrukt wederom hoe kunstmatige intelligentie onze dagelijkse routine kan vereenvoudigen. Het blijft interessant om te volgen hoe deze technologie zich verder ontwikkelt en hoe gebruikers reageren op deze nieuwe Gmail-functie.


Hoe kunnen wij u helpen?