Adobe gaat AI lanceren voor videobewerking

Adobe kondigde vorige maand aan kunstmatige intelligentie (AI) videobewerkingstools te zullen toevoegen aan Premiere Pro en After Effects, volgens Reuters. Dit volgt op een aankondiging daarvoor dat AI-gestuurde tekstgebaseerde videobewerking in mei naar Premiere Pro komt.


De generatieve video-effecten van Adobe worden geleverd door Adobe Firefly. Firefly, een beeldsynthesemodus, breidt uit met tools voor het genereren van video en audio. Premiere Pro is de toonaangevende video-editing applicatie van Adobe, een populair hulpmiddel binnen de industrie voor het monteren van televisieprogramma's en Hollywood-films.

Momenteel kunnen bepaalde speciale effecten of bewerkingstaken arbeidsintensief zijn. Adobe wil dit proces stroomlijnen met behulp van generatieve AI. In een demovideo op hun blog toonde Adobe "Firefly voor Video" die achtergrondmuziek en geluidseffecten genereert, het visuele seizoen in een video verandert, een visueel effect creëert op het woord "gesmolten", het gezicht van een persoon lokaliseert en oplicht, en audioweergaven genereert via tekstcommando's.

In hun promotieblog noemt Adobe functies die we kunnen verwachten van de nieuwe AI-tools, zoals het genereren van geluidseffecten en muziek, tekstgebaseerde kleurverbeteringen, tekst- en logo-animaties, automatische storyboard-creatie en creatieve "co-piloten" die zogenaamd how-to's genereren om gebruikers te helpen bij het beheersen van bewerkingsvaardigheden.

Als dit soort tekstgebaseerde videobewerkingstools bekend voorkomen, komt dat omdat Runway in september soortgelijke mogelijkheden aankondigde, hoewel Runway die beloftes nog niet heeft waargemaakt met de getoonde kwaliteit in hun teaser. Evenzo is het waarschijnlijk verstandig om Adobe's marketingvideo met een korreltje zout te nemen totdat het product wordt uitgebracht.


Hoe kunnen wij u helpen?