Elon Musk zegt dat hij het TruthGPT AI-platform zal starten: Fox News


Miljardair Elon Musk zei maandag (17 april) dat hij een kunstmatige intelligentie (AI) platform zal lanceren dat hij "TruthGPT" noemt, om de aanbiedingen van Microsoft en Google uit te dagen.

Hij bekritiseerde het door Microsoft gesteunde OpenAI, het bedrijf achter de chatbot-sensatie ChatGPT, dat hij beschuldigde van het "trainen van de AI om te liegen" en zei dat OpenAI nu een "closed source", "for-profit" organisatie is die "nauw verbonden is met Microsoft". Hij beschuldigde ook Larry Page, medeoprichter van Google, ervan AI-veiligheid niet serieus te nemen. "Ik ga iets starten wat ik 'TruthGPT' noem, of een AI die op zoek is naar maximale waarheid en probeert de aard van het universum te begrijpen", zei Musk in een interview met Tucker Carlson van Fox News Channel dat later op maandag zou worden uitgezonden.

"En ik denk dat dit de beste weg naar veiligheid kan zijn, in de zin dat een AI die geeft om het begrijpen van het universum, het onwaarschijnlijk is dat het mensen zal vernietigen omdat we een interessant onderdeel zijn van het universum," zei hij.

Musk heeft AI-onderzoekers weggekaapt bij Alphabet Inc's Google om een startup te lanceren om te concurreren met OpenAI, zo vertelden ingewijden aan Reuters.

Hoe kunnen wij u helpen?