De AR/VR-headset van Apple komt er aan met sport, gaming, iPad-apps en workouts


De headset zou naar verwachting sportgerelateerde content bevatten, zoals live sportevenementen en sporttrainingen. Bovendien zal de headset ook gaming en iPad-apps ondersteunen, wat betekent dat gebruikers toegang hebben tot een breed scala aan entertainmentopties. Workouts en andere fitnessgerelateerde content zullen ook beschikbaar zijn via de headset, waardoor het een all-in-one apparaat wordt voor gebruikers die hun fitness- en entertainmentbehoeften willen vervullen.

Bekijk: Apple Inc. is in een race om een ​​reeks software en services te ontwikkelen voor de aankomende mixed reality headset. Mark Gurman doet verslag. Bron: Bloomberg.

Apple Inc. zet alles op alles om een reeks software en services te ontwikkelen voor hun aankomende mixed-reality headset. Het bedrijf streeft ernaar om potentiële consumenten te overtuigen met apps die gebruikmaken van het innovatieve 3D-interface van het apparaat.

De aangeboden functies zullen onder meer gaming, fitness- en samenwerkingstools, nieuwe versies van Apple's bestaande iPad-functies en diensten voor het kijken van sport bevatten, aldus bronnen met kennis van de plannen. De headset van ongeveer $3.000 zal debuteren tijdens een evenement in juni en enkele maanden later te koop zijn.

De headset kan meerdere apps tegelijkertijd uitvoeren in zwevende vensters en onthoudt waar je was toen je ze gebruikte: het voorbeeld dat gegeven wordt, is dat als je Safari opent in de keuken, weggaat en dan terugkomt, Safari weer verschijnt. Hoewel Apple zoveel mogelijk AR- of VR-geoptimaliseerde apps wil hebben, zal het xrOS-besturingssysteem, dat naar verluidt gebaseerd is op iOS, in staat zijn om iPad-apps te draaien zoals ze zijn of met minimale aanpassingen.

Uiteindelijk lijkt het erop dat elke Apple-app een geoptimaliseerde versie voor de headset zal krijgen, waarbij sommige niet meer zijn dan zwevende vensters met een iPad-achtige UI en andere integraal gebruik maken van de AR- en VR-mogelijkheden van het apparaat. 

Hoe kunnen wij u helpen?