Apple introduceert Apple Pay Later waarmee je je aankopen in termijnen kan betalen

Apple Pay-gebruikers kunnen nu aankopen in vier betalingen opdelen zonder rente en zonder kosten. Apple heeft vandaag Apple Pay Later geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Met de financiële gezondheid van gebruikers in gedachten, stelt Apple Pay Later hen in staat om aankopen in vier betalingen te splitsen, verspreid over zes weken zonder rente en zonder kosten. Gebruikers kunnen hun Apple Pay Later-leningen gemakkelijk bijhouden, beheren en afbetalen op één handige locatie in de Apple Wallet. Gebruikers kunnen een Apple Pay Later-lening aanvragen van $50 tot $1,000, die kan worden gebruikt voor online en in-app aankopen op iPhone en iPad bij handelaren die Apple Pay accepteren. Vanaf vandaag zal Apple beginnen met het uitnodigen van geselecteerde gebruikers om toegang te krijgen tot een prerelease-versie van Apple Pay Later, met plannen om het in de komende maanden aan alle in aanmerking komende gebruikers aan te bieden.


"Er is geen one-size-fits-all benadering als het gaat om hoe mensen hun financiën beheren. Veel mensen zijn op zoek naar flexibele betaalopties, daarom zijn we verheugd om onze gebruikers Apple Pay Later te kunnen bieden", aldus Jennifer Bailey, vice-president van Apple Pay en Apple Wallet. "Apple Pay Later is ontworpen met de financiële gezondheid van onze gebruikers in gedachten, daarom zijn er geen kosten en geen rente en kan het worden gebruikt en beheerd binnen Wallet, waardoor het gemakkelijker wordt voor consumenten om geïnformeerde en verantwoorde leenbeslissingen te nemen."

Naadloos leningen aanvragen, bijhouden en beheren in de Wallet

Om te beginnen met Apple Pay Later kunnen gebruikers binnen Wallet een lening aanvragen zonder dat dit van invloed is op hun krediet. Ze worden vervolgens gevraagd het bedrag in te voeren dat ze willen lenen en akkoord te gaan met de voorwaarden van Apple Pay Later. Tijdens het aanvraagproces wordt er een zachte kredietcheck uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de gebruiker zich in een goede financiële positie bevindt voordat hij de lening aangaat.

Nadat een gebruiker is goedgekeurd, ziet hij de optie Pay Later wanneer hij Apple Pay selecteert tijdens het afrekenen online en in apps op iPhone en iPad, en kan hij Apple Pay Later gebruiken om een aankoop te doen. Zodra Apple Pay Later is ingesteld, kunnen gebruikers ook direct bij het afrekenen een lening aanvragen.

Apple Pay Later is geïntegreerd in Wallet

zodat gebruikers al hun leningen op één plek naadloos kunnen bekijken, bijhouden en beheren. Met Apple Pay Later in Wallet kunnen gebruikers gemakkelijk het totale bedrag zien dat verschuldigd is voor al hun bestaande leningen, evenals het totale bedrag dat in de komende 30 dagen verschuldigd is. Ze kunnen er ook voor kiezen om alle aankomende betalingen te bekijken in een kalenderweergave in Wallet om hen te helpen bij het bijhouden en plannen van hun betalingen. Voor een betaling verschuldigd is, ontvangen gebruikers ook meldingen via Wallet en e-mail, zodat ze dienovereenkomstig kunnen plannen. Gebruikers wordt gevraagd een debetkaart uit Wallet te koppelen als hun terugbetalingsmethode voor de lening. Om te voorkomen dat gebruikers meer schulden maken om leningen terug te betalen, worden creditcards niet geaccepteerd.

Apple Pay Later is ontworpen met privacy en beveiliging als kernwaarden. Aankopen met Apple Pay Later worden geauthenticeerd met Face ID, Touch ID of wachtwoord en de transactie- en leenhistorie van gebruikers wordt nooit gedeeld of verkocht aan derden voor marketing of reclame.

Apple Pay Later wordt aangeboden door Apple Financing LLC, een dochteronderneming van Apple Inc., die verantwoordelijk is voor de kredietbeoordeling en het lenen. Apple Financing is van plan om Apple Pay Later-leningen vanaf deze herfst aan de Amerikaanse kredietbureaus te melden, zodat ze worden weergegeven in de algehele financiële profielen van gebruikers en kunnen helpen bij het bevorderen van verantwoord lenen voor zowel de kredietverstrekker als de kredietnemer.

Mastercard en Goldman Sachs

Apple Pay Later wordt mogelijk gemaakt via het Mastercard Installments-programma, zodat handelaren die Apple Pay accepteren niets hoeven te doen om Apple Pay Later voor hun klanten te implementeren. Wanneer een handelaar Apple Pay accepteert, zal Apple Pay Later een optie zijn voor hun klanten tijdens het afrekenen online en in apps op iPhone en iPad. Goldman Sachs is de uitgever van de Mastercard-betalingsreferentie die wordt gebruikt om Apple Pay Later-aankopen te voltooien.

Beschikbaarheid

Vanaf 28/3 zullen willekeurig geselecteerde gebruikers in de VS worden uitgenodigd om vroegtijdige toegang te krijgen tot een prerelease-versie van Apple Pay Later via Wallet en via hun Apple ID-e-mail. Apple Pay Later is beschikbaar in de Verenigde Staten voor online en in-app aankopen op iPhone en iPad. Apple Pay Later is beschikbaar bij iOS 16.4 en iPadOS 16.4.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Hoe kunnen wij u helpen?