Maak kennis met Microsoft 365 Copilot: uw copiloot voor werk

Afgelopen donderdag heeft Microsoft Corp. aangekondigd dat het de kracht van AI van de volgende generatie naar zijn werkproductiviteitstools brengt met Microsoft 365 Copilot. Momenteel in tests bij geselecteerde commerciële klanten, combineert Copilot de kracht van grote taalmodellen (LLMs) met bedrijfsgegevens en de Microsoft 365-apps, om creativiteit te ontketenen, productiviteit te vergroten en vaardigheden te verbeteren.


Klanten zullen Microsoft 365 Copilot nu al op twee manieren ervaren

Microsoft 365 Copiloot is niet alleen een betere manier om dezelfde dingen te doen, het is een geheel nieuwe manier van werken. Copiloot zal op twee manieren samenwerken met Microsoft 365-klanten:

  1. Ten eerste is het ingebed in de Microsoft 365-apps die mensen elke dag gebruiken - Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams en meer.
  2. Vandaag kondigde het bedrijf ook een geheel nieuwe ervaring aan: Business Chat. Business Chat werkt over de LLM, de Microsoft 365-apps en de agenda, e-mails, chats, documenten, vergaderingen en contacten van een klant om dingen te doen die mensen voorheen niet konden doen. Met natuurlijke taalopdrachten zoals "vertel mijn team hoe we de productstrategie hebben bijgewerkt," zal Business Chat een statusupdate genereren op basis van de vergaderingen, e-mails en chatgesprekken van die ochtend.

Met Copilot heeft de klant altijd de controle. Klanten beslissen wat ze willen behouden, aanpassen of weggooien. Met deze nieuwe hulpmiddelen kunnen mensen creatiever zijn in Word, meer analytisch in Excel, expressiever in PowerPoint, productiever in Outlook en meer samenwerkend in Teams.

"De Copiloot combineert de kracht van grote taalmodellen met uw gegevens en apps om uw woorden om te zetten in het krachtigste productiviteitshulpmiddel ter wereld," zei Jared Spataro, Corporate Vice President, Modern Work en Business Applications, Microsoft. "Door zich te baseren op uw bedrijfsinhoud en context levert Copiloot resultaten op die relevant en uitvoerbaar zijn. Het is klaar voor bedrijven en gebouwd op de uitgebreide aanpak van Microsoft op het gebied van beveiliging, naleving, privacy en verantwoordelijke AI. Copilot markeert een nieuw tijdperk van computergebruik dat de manier waarop we werken fundamenteel zal veranderen."

Een geheel nieuwe manier van werken

Microsoft 365 Copilot is naadloos geïntegreerd in de apps die mensen dagelijks gebruiken, waardoor ze in de workflow van het werk blijven en hen bevrijden om zich meer te concentreren op de taak die voorhanden is en minder op het drukke werk.

Microsoft 365 Copilot in Word 

schrijft, bewerkt, vat samen en creëert naast mensen terwijl ze werken.

Microsoft 365 Copilot in PowerPoint 

ondersteunt het creatieproces door ideeën om te zetten in een ontworpen presentatie met behulp van natuurlijke taalopdrachten.

Microsoft 365 Copilot in Excel 

helpt inzichten te ontgrendelen, trends te identificeren of professioneel ogende gegevensvisualisaties te maken in een fractie van de tijd.

Microsoft 365 Copilot in Outlook 

kan helpen de inbox te synthetiseren en te beheren, zodat er meer tijd kan worden besteed aan daadwerkelijke communicatie.

Microsoft 365 Copilot in Teams 

maakt vergaderingen productiever met realtime samenvattingen en actiepunten direct in de context van het gesprek.

Microsoft 365 Copilot in Power Platform 

helpt ontwikkelaars van alle vaardigheidsniveaus bij het versnellen en stroomlijnen van de ontwikkeling met behulp van low-code tools met de introductie van twee nieuwe mogelijkheden binnen Power Apps en Power Virtual Agents.

Microsoft 365 Copilot & Business Chat 

brengt gegevens samen uit documenten, presentaties, e-mails, agenda's, notities en contacten om chats samen te vatten, e-mails te schrijven, belangrijke data te vinden of zelfs een plan te schrijven op basis van andere projectbestanden.

Microsoft heeft Microsoft 365 Copilot gebouwd met bestaande toezeggingen voor gegevensbeveiliging en privacy in de onderneming, gebaseerd op AI-principes en de Responsible AI Standard en tientallen jaren onderzoek. De grote taalmodellen van Copilot worden niet getraind op klantinhoud of individuele prompts. Microsoft 365 Copilot levert op bedrijfsniveau gereed AI op grote schaal.

Eerder deze maand kondigde Microsoft Dynamics 365 Copilot aan als 's werelds eerste AI-copiloot in zowel CRM als ERP om de volgende generatie AI naar elke bedrijfstak te brengen. En nu komt Copilot naar alle Microsoft-productiviteitsapps - Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, Microsoft Viva, Power Platform en meer. Details over prijzen en licenties worden binnenkort bekendgemaakt. Microsoft 365 Copilot wordt al getest bij een kleine groep klanten om de cruciale feedback te krijgen die nodig is om deze modellen op te schalen.

Hoe kunnen wij u helpen?