Google Maps' Immersive View nu beschikbaar voor selecte steden

Bijna een jaar geleden werd "Immersive View" aangekondigd op de I/O-conferentie van 2022, maar nu lijkt het erop dat deze functie van Google Maps eindelijk breder wordt uitgerold.

Immersive View wordt verkocht als "een compleet nieuwe manier om te verkennen" met Google Maps en voegt aan de bestaande fotorealistische luchtfoto's van populaire locaties en bezienswaardigheden tijd- en weersafhankelijke flyovers toe van de specifieke gekarteerde regio's.

Google Maps Immersive View combineert pittoreske uitzichten van een stad en haar bezienswaardigheden, suggesties van plaatsen om te leren kennen of te bezoeken, en uitzichten van de binnenkant van sommige gebouwen. Je kunt zelfs alternatieve weergaven van bepaalde gebieden zien, zoals 's nachts, bij slecht weer of tijdens drukte.

Het lijkt erop dat Immersive View wordt uitgerold en beschikbaar wordt voor sommige Google Maps-gebruikers, met een melding op /r/GoogleMaps waarin wordt aangegeven dat de functie te gebruiken is bij het bekijken van steden zoals Londen en Berlijn. Google bevestigde bij de oorspronkelijke onthulling dat Immersive View eerst beschikbaar zou zijn in steden zoals Los Angeles, New York, San Francisco en Tokyo.

In de oorspronkelijke demo's werden live verkeers- en weergegevens getoond, maar het lijkt erop dat het laatste nog niet beschikbaar is voor gebruikers met de nieuwe navigatie-optie. Het zou kunnen dat dit later beschikbaar komt naarmate de uitrol vordert, maar op dit moment is dat niet duidelijk. Andere aangeprezen functionaliteiten zijn onder meer de mogelijkheid om binnen te kijken in gebouwen zoals restaurants en meer.

Google Maps Immersive View maakt het ook mogelijk om met behulp van een schuifregelaar de tijd aan te passen om te zien hoe een gebied eruitziet naarmate de dag en het weer veranderen. Gekleurde overlays tonen de drukke en rustige periodes, net zoals in de reguliere 2D-weergave.

Ook nieuw in Google Maps is een nieuwe op AI gebaseerde augmented reality-functie waarmee je Live View kunt gebruiken om plaatsen zoals geldautomaten, restaurants, parken en openbaar vervoerstations te vinden door simpelweg je telefoon in de straat omhoog te houden. Live View is vanaf nu beschikbaar in Londen, Los Angeles, New York, Parijs, San Francisco en Tokyo. 

Hoe kunnen wij u helpen?