Navigeren met behulp van Google AR | Augmented Reality in Google MapsVorig jaar, op de I/O ontwikkelaarsconferentie, verkondigde Google dat ze meer augmented reality zouden integreren in hun apps. Het lijkt erop dat ze hun beloften dit jaar nakomen. Google is namelijk begonnen met het uitrollen van AR-features voor bèta-testers van de Google Maps app.

Beter dan Waze? 

Google is al even bezig op het gebied van navigatie. Naast Google Maps heeft de internetgigant nog een navigatie-app in zijn portefeuille; Waze. In 2013 nam Google Waze over. Dit is een gebruiksvriendelijke navigatie-app op basis van community feedback. De app gebruikt de routes, informatie en locatie van de gebruikers om zo een betere navigatie te voorzien in real-time. Daarnaast kan je ook gemakkelijk files en flitspalen vermijden.

Google Maps

Dankzij de implementatie van AR doet Google er nog een schepje bovenop. Vanaf vandaag kunnen bèta-testers de nieuwe functies van Google Maps ontdekken. Op dit moment focust Google zich vooral op de voetgangers. Een "gewone" kaart kan soms wat moeilijk zijn om te lezen, vooral als je het Noorden kwijt bent. Dit probleem wil Google oplossen met behulp van pijlen en een virtuele gids om zo de juiste looprichting aan te duiden.

Google wijst je de weg!

Wanneer je de camera op je smartphone opent, verschijnt er een klein vosje die je, met behulp van enkele pijlen, in de juiste richting stuurt. Onderaan het scherm kan je het platte kaartje nog steeds raadplegen om te zien waar je je op dat moment bevindt.Dankzij het AR-aspect van de app zit je niet meer constant naar de grond te staren. De gids en de pijlen zijn een aanvulling op de echte wereld. In principe kan je gewoon rondkijken met de smartphone in de hand. Dit is ook veiliger omdat je zicht niet geblokkeerd wordt, je kijkt als het ware door je smartphone. Maar de app kan nog steeds voor afleiding zorgen, kijk dus altijd goed om je heen wanneer je de augmented reality functie gebruikt.

Lokale bedrijven en horeca kunnen ook perfect inspelen op deze nieuwe functie. Als je in de app met je smartphone naar een gebouw wijst, komt er een klein schermpje tevoorschijn met informatie over de zaak. Dit is een soort visitekaartje dat je kan vergelijken met Google Mijn Bedrijf. Je kan je omgeving onmiddellijk scannen voor een plaats om snel iets te eten of te drinken. In een oogopslag kan je zien welke zaak de beste rating heeft. Dit maakt een goede score in Google steeds belangrijker. Ook de reviews en recensies van anderen zullen een rol spelen in de ranking, en wanneer de klant in de buurt op zoek gaat naar een café of restaurant, zullen die met de beste reviews in het oog springen.

Wanneer de AR navigatie-gelanceerd wordt is nog niet zeker. Google is volop bezig met het testen en verbeteren van de app.

Blijf op de hoogte van de laatste updates

of schrijf je in voor de nieuwsbrief! 

Hoe kunnen wij u helpen?