Tips & tricks om goede foto's te maken


Een goede foto is een foto die past bij de boodschap van het bericht, past bij het bedrijf en die de boodschap naar buiten brengt. Daarnaast is het belangrijk dat je een duidelijke, scherpe foto op je website plaatst. Idealiter zijn de afbeeldingen 1080 x 1920 px.

Wat is een goede foto? 

  • Een scherpe foto 
  • Een foto die past bij het bedrijf of merk
  • Een foto die past in de website. De afbeeldingen moeten in harmonie op de website staan. Kies bijvoorbeeld voor één terugkerend kleuraccent of een bepaalde sfeer in alle foto's. 
  • De belangrijkste zaken staan in het midden van de foto. Dat kan een persoon, dier of een voorwerp zijn. 
De foto geeft een eerste indruk van het artikel of bericht. Zorg dus dat de foto aanspreekt en de aandacht trekt.

Tips voor bedrijven 

Hier moet je op letten bij het kiezen van foto’s voor je bedrijf: 

Identiteit

Jouw persoonlijke identiteit en de identiteit van je bedrijf. Wat wil je uitstralen, wie zijn je klanten en opdrachtgevers? Bedenk ook wat je klanten belangrijk vinden. Heb je bepaalde kleuren in het logo of in de website gebruikt? Zorg er dan voor dat deze kleuren terugkomen in de foto's. Dit kan subtiel of expliciet, afhankelijk van de foto en waar de foto terecht zal komen.

Eenheid

Gebruik geen kakofonie aan foto's, maar zorg voor eenheid. Dus of zwart-wit of kleur, liggende foto's of staand, abstract of concreet. Of kies voor een bepaalde sfeersetting in de foto's en trek die door.

Elke foto vertelt een verhaal

Wees je bewust van wat een foto vertelt, door middel van kleurgebruik (warm / koud), lijnen (rommelig of recht) en compositie (voorgrond, achtergrond, diepte) wordt dat verhaal verteld. Maak hier een duidelijk verhaal van met mooie lijnen, een passend kleurgebruik en een doordachte opbouw van de foto. 

Hoe maak je een goede foto?

Je hebt geen dure camera nodig om een goede foto te maken, de smartphones zijn tegenwoordig voorzien van een zeer goede camera.
  1. Open de camera op je smartphone
  2. Houd de camera gericht op hetgeen waar je een foto van wilt maken
  3. Tik op het scherm om scherp te stellen
  4. Zorg ervoor dat het belangrijkste - het onderwerp van de foto - in het midden staat 
  5. Klik en klaar! 
Nadien kan je bewerken, filters toevoegen of de foto bijknippen. Let op bij de keuze van een filter. Gebruik steeds dezelfde filter bij de foto's die op de website belanden. 

Hoe kunnen wij u helpen?