Wachten op 5G

Het eerste 5G-netwerk in België zou volgens Orange al binnen 2 jaar gelanceerd kunnen worden, wat meteen de volgende fase in de digitale revolutie zou kunnen inluiden.

De meesten onder ons kunnen meestal gebruik maken van het huidige mobiele 4G-netwerk wanneer we ons huis of kantoor verlaten. Hiermee kunnen we nu al Netflix en Youtube kijken bijna zonder hapering en in de beste kwaliteit. We kunnen zelfs nu al live uitzenden via YouTube en Periscope, welliswaar niet altijd zonder hapering.

Waarom dan nog sneller met 5G? 

5G zal 100x sneller data kunnen verzenden en ontvangen dan het huidige 4G-netwerk. Dus een huidige langspeelfilm zal binnen een paar seconden gedownload kunnen worden, maar hierdoor zal de nieuwe standaard voor langspeelfilms ook meteen 4K of zelfs 8K kunnen worden waardoor de films weer 4x groter in Gigabytes zullen worden.

Virtueel aanschuiven aan tafel. 

Live uitzenden vanuit eender welke plek zal dan ook een standaardmogelijkheid worden (zonder haperingen) maar 5G opent ook de voluit de deuren voor VR (Virtual Reality) films & streaming. Zo zal het ook perfect mogelijk worden met VR-bril om 'live' te vergaderen in 3D waarbij iedereen een virtueel plaatsje krijgt aan de vergadertafel. Je hebt het vast wel al eens gezien in één van de vele science fiction films.

Online shoppen in New York.

Winkels kunnen dan zelfs via 360°-camera's in hun winkel 'live' uitzenden wat er nog in de rekken ligt en u eventueel online laten kopen waarna het ook echt uit de rekken verdwijnt, en dat kan een winkel in Antwerpen zijn, maar evengoed op Times Square.

't Is enkel nog wachten op 5G.

Meer weten? Het 5G-netwerk: hoe snel wordt het, hoe schadelijk is het en wanneer mogen we het verwachten?

Hoe kunnen wij u helpen?